Tehetséggondozás

A Magyar-Német Intézet harmadik pillére a tehetséggondozás, melynek keretei között nemcsak oktatást és képzéseket szervezünk, s részt veszünk az akadémia életben, de egy németországi közéleti-akadémiai –tudományos hálózat révén karrier és fejlődési lehetőségeket biztosítunk tehetéges magyar fiatalok számára német nyelvterületen.

betöltés...
2021. 04. 21. 10:22
Tehetséggondozás

Óvodától az egyetemig: egy magyar fiatal lehetőségei a hazai németajkú intézmények sűrűjében

Kollégánk a saját történetén keresztül írta meg, miként tud valaki Magyarországon kis kortól akár az egyetemig német oktatási intézményekben "felnőni".
2021. 02. 08. 12:04

Miért érdemes németül tanulni?

„Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus!” ez az idézet nagyjából jól leírja az idegennyelvtudás helyzetét hazánkban is: az angol nyelvtudás mára szinte az élet minden területén elengedhetetlen kompetenciává vált, a munka világában pedig nagyjából lehetetlen kikerülni. De mi a helyzet az egyéb nyelvekkel? Természetesen minden további nyelv alapos ismerete plusznak számít a munkaerőpiacon, azonban Európában és különösképpen Magyarországon a német nyelvtudásnak még mindig (vagy éppen újra?) hatalmas értéke van. Ennek ellenére a németül tanulók száma és az iskolában a német nyelvet választók száma folyamatosan csökken hazánkban. Íme hát néhány érv, hogy miért érdemes belevágni az angol után a német nyelvtanulásba: