Közös Tavaszi Akadémiát szervez a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért és a Migrációkutató Intézet április 8-10 között Győrben.

A háromnapos akadémiai képzésen interaktív előadások, szimulációs gyakorlatok, vezetett vita, valamint kvízek segítik a migráció témakörének alapos megértését. Az egyes témakörökben való elmélyülést elismert magyar és külföldi szakértők előadásai segítik. A hétvége folyamán a hallgatók csoportmunkákban és vezetett előadásokon is részt fognak venni, amelyek során kipróbálhatják magukat mint ,,elemzők” és lemérhetik egy szimulált nemzetközi konfliktusos helyzethez való alkalmazkodó- és vitakészségüket, illetve, hogy mennyire képesek követni kidolgozott mandátumaikat.

Ez a képzés azt a célt szolgálja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a migrációval, mint az európai politikát hosszú távon meghatározó jelenséggel. A kurzus végére a diákok megismerik a migráció témakörének alapvető szakkifejezéseit és fogalomkészletét, tájékozottá válnak a nemzetközi közösséget aktuálisan érintő politikai, gazdasági és biztonsági kihívások tekintetében és megértik Németország szerepét az európai migrációs politika alakításában.

Várjuk minél több a Mathias Corvinus Collegiumbanképzéseiben résztvevő egyetemista jelentkezését!

A hétvége programja IDE kattintva tölthető le.