2022. május 30-án a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért a bécsi Diplomáciai Akadémiával, a bécsi Magyar Nagykövetséggel, a Konrad-Adenauer-Stiftung bécsi irodájával, valamint az az AIES osztrák biztonságpolitikai intézettel közösen rendezte meg az első közép-európai think-tank networking találkozót Bécsben.

A találkozót, amelynek a bécsi Diplomáciai Akadémia adott otthont, „Közép-Európa szerepe az EU jövőjében” elnevezésű konferencia előzte meg, amelyet Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyitott meg és amely három panelbeszélgetéssel folytatódott.

A think tank találkozót Varju Krisztina, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyarország 2021-2022. évi Visegrádi Együttműködés (V4) elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztosa és Claudia Crawford, a Konrad-Adenauer-Stiftung bécsi képviseletvezetője nyitotta meg. A találkozón, amelyet a Magyar-Német Intézet igazgatója, Bauer Bence moderált, több mint 40 intézet vett részt a visegrádi országok mellett Ausztriából, Horvátországból, Németországból és Szlovéniából. Magyarországról a Magyar-Német Intézet meghívására több mint 15 think tank képviseltette magát. A program keretében mindegyik agytrösztnek lehetősége volt bemutatni profilját, működését, valamint kutatási területét, és ezáltal új kapcsolatokat kialakítani a közép-európai régióból. A rendezvényt első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Bécsben.

Magyarországi résztvevők: Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért (Bauer Bence, Dörstelmann-Fodor Kinga, Fogarasi Sarolta, Darkó Tünde, Fonay Tamás Álmos, Frank Spengler), Klímapolitikai Intézet (Bíró Kinga, Kovács-Magosi Orsolya), Migrációkutató Intézet (Párducz Árpád, Tóth Bettina), Alapjogokért Központ (Farkas Vajk), Századvég Alapítvány (Kiszelly Zoltán), Danube Institute (Gát Bence Ákos, Kiss István), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Molnár Balázs), Külügyi és Külgazdasági Intézet (Stepper Péter), Nézőpont Intézet (Rosonczy-Kovács Mihály), Magyar Diplomáciai Akadémia (Szűcs Ádám Imre), Polgári Magyarországért Alapítvány (Veisz Márton), Nemzeti Emlékezet Bizottsága (Máthé Áron, Erdős Kristóf), Andrássy Egyetem Budapest (Heinrich Kreft), Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Gyurcsík Iván), Robert Schuman Intézet (Evgenia Jarabik), Habsburg Ottó Alapítvány (Prőhle Gergely, Kocsev Bence), Institute of Advanced Studies Kőszeg (Miszlivetz Ferenc, Agárdi Izabella, Galambos Katalin), Migrációkutató Intézet (Párducz Árpád, Tóth Bettina).