Heltai Péter

Cikkek

2021. 09. 23. 11:14
Heltai Péter
Podcast

MCC Podcast: Mi várható a német szövetségi választáson? - Prof. em. Dr. Werner J. Patzelt

legutóbbi közvéleménykutatások szerint Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniója (CDU) történelmi mélyponton van, pont a szeptember 26-i szövetségi választás előtt. Mi okozta a párt krízisét? Mennyire lesz képes megváltoztatni a német konzervatívokat egy elkerülhetetlennek tűnő vereség? Milyen szerepet játszik mindebben a német média? Vendégünk Prof. Werner Patzelt, politológus, a Drezdai Műszaki Egyetem professzor emeritusza és az MCC Magyar-Német Intézetének vendégoktatója. Házigazda: Heltai Péter, a Corvinák.hu főszerkesztője.
2021. 07. 15. 10:58
Heltai Péter
Podcast

MCC Podcast: Miért nem lőtték fejbe Navalnijt? - Vegyi hadviselés a 21. században - Dr. Marc-Michel Blum vegyifegyver-szakértő

Alekszej Navalnij, Szergej Szkripal, Kim Dzsongnam...nagyon különöző, mégis néhány szempontból hasonló mérgezéses esetek, melyek még mindig több kérdést is felvetnek a kutatóknak és újságíróknak egyaránt. Alekszej Navalnij, Szergej Szkripal, Kim Dzsongnam...nagyon különöző, mégis néhány szempontból hasonló mérgezéses esetek, melyek még mindig több kérdést is felvetnek a kutatóknak és újságíróknak egyaránt. Ebben a részben az a megtiszteltetés ért minket, hogy vendégünk volt Marc-Michael Blum biokémikus, vegyifegyver-szakértő, aki az OPCW delegációjának vezetője volt 2018-ban, amikor a kettősügynök Szergej Szkripal és lánya Yulia mérgezését vizsgálták. Péter a három esetről, a "legnépszerűbb" bevetett szerekről, és persze a COVID-ról, valamint a híres Wuhan-i labor körüli pletykákról is kérdezte Marcot. Házigazda: Heltai Péter, a Corvinák.hu főszerkesztője, MCC.