Munkatársak

Dr. Bauer Bence LL.M. | Igazgató

Dr. Bauer Bence LL.M. Budapesten született 1979-ben, de több mint 20 évet élt Németországban, ahol jogi egyetemet végzett, s jogi szakvizsgát tett le. Idehaza az Andrássy Egyetemen szerzett posztgraduális képesítést az összehasonlító állam- és jogtudományok területén. 10 évig dolgozott a Konrad-Adenauer-Stiftung kötelékeiben, ahol a magyarországi képviselet projekkoordinátoraként és képviseletvezető-helyetteseként többek között az itthoni képzési programokért, a gyakornok- és ösztöndíjrendszerért, a partnerkapcsolatokért, valamint a politikai beszámolókért és anyagokért felelt. Előtte Brüsszelben első közép-európaiként vezette az Európai Néppárt hallgatói szervezetét (European Democrat Students), a kontinens legnagyobb politikai egyetemista szervezetét, s e kapacitásában tagja volt az EPP politikai közgyűlésének is.

 

Fodor Kinga M.A. | Projektmenedzser

Fodor Kinga 1991-ben született Győrben. Alap- és középfokú tanulmányait Szombathelyen, felsőfokú tanulmányait pedig Budapesten és Passauban folytatta. 2013-ban diplomázott az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán. Ezután az Andrássy Gyula Budapesti Németnyelvű Egyetemen szerzett mesterszakos diplomát, ahol Konrad-Adenauer-ösztöndíjasként nemzetközi tanulmányokat, valamint történelemtudományt hallgatott.  2017 és 2020 között a Német Szövetségi Köztársaság legnagyobb oktatási szervezetének, a Német Akadémia Csereszolgálatnak (DAAD), magyar kirendeltségén dolgozott, kezdetben projektreferensként, majd megbízott vezetőként. Munkája során számos olyan projektben vett részt, amelyek a német és magyar felsőoktatási kapcsolatok erősítését szolgálják.

 

Fogarasi Sarolta M.A. | Projektmenedzser

Fogarasi Sarolta Szegeden született. Egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen végezte germanisztika és néprajz szakon, majd posztgraduális tanulmányokat folyatatott az Andrássy Gyula Német Nyelvű egyetemen nemzetközi kapcsolatok és Közép-Európa tanulmányok szakirányon. Erasmus ösztöndíjasként két szemesztert hallgatott a Freiburgi Egyetemen. Magyarországi német gyökereihez való kötődésére tekintettel, tanulmányait követően részt vett az Institut für Auslandsbeziehungen kulturális asszisztens ösztöndíjprogramjában, melynek keretében a magyarországi német kisebbség országos ifjúsági szervezeténél dolgozott, majd projektmenedzserként folytatta tevékenységét a szervezetnél. Az elmúlt tíz évben az államigazgatásban nemzetközi referensként dolgozott. További szakmai ösztöndíjprogramok keretében mélyítette el szakmai ismereteit és szerzett munkatapasztalatot Tübingenben, Stuttgártban és Frankfurtban.

 

Böhm Márton József M.A. | Kutatási asszisztens

Böhm Márton József 1997-ben született Koblenzben és a szászországi Freibergben nőtt fel, ahol a Geschwister-Scholl-Gymnasiumba járt. Államtudományi alapképzése helyszínének Thüringia fővárosát, Erfurtot választotta. Az Erasmus+ program keretén belül egy félévet töltött Egerben az Eszterházy Károly Egyetemen. Szem előtt tartva szatmári sváb-magyar gyökereit úgy döntött, hogy mesterképzésre a budapesti Andrássy Egyetemre felvételizik, ahol később Közép-Európa tanulmányok- Kultúrdiplomácia szakon szerzett oklevelet.  Felsőfokú tanulmányai alatt és után lehetősége volt szakmai gyakorlatot végezni Magyarország berlini nagykövetségén, a Magyar Nemzeti Galériában, a Csíki Székely Múzeumban és Finnországban a tamperei Német Kulturális Központban. Beszél németül, magyarul, angolul, franciául és románul.

Darkó Tünde B.A. | Kutatási asszisztens

Darkó Tünde Tímea 1996-ban született Budapesten. Alapfokú tanulmányait Budaörs legrégebbi német nemzetiségű általános iskolájában végezte. Ez után a Budapesti Eötvös József Gimnázium nyelvi tagozatos képzésére járt. Érettségi után a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett alapszakos diplomát nemzetközi kapcsolatok szakirányon. Alapszakos évei alatt egy félévet a Heidelbergi Ruprecht Karl Egyetemen töltött. Tanulmányait a Budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen folytatta, ahol a Konrad Adenauer Alapítvány ösztöndíjasaként nemzetközi tanulmányokat hallgat európai tanulmányok fókusszal. Mielőtt csatlakozott az újonnan alapított Magyar-Német Intézethez, a Magyar Országgyűlés Európai Ügyekért felelős bizottságának a kabinettitkáraként dolgozott.

 

Morvai Nóra M.A. | Projektasszisztens

Morvai Nóra 1994-ben született Ózdon. Középfokú tanulmányait Egerben végezte a Neumann János Középiskolában, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen tanult tovább nemzetközi gazdálkodás alapszakon. A Deutscher Studiengang program keretein belül tíz szakmai kurzust német nyelven végzett, valamint fél évet Passauban töltött. Ezen kívül 2016 nyarán német gazdasági nyelvet tanult Heidelbergben, a nyári egyetemen. Németországból hazatérve a Roche Szolgáltató (Európa) Kft.-nél dolgozott HR gyakornokként a német–svájci csapatban 2019. október végéig. 2020-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott fordító és tolmács mesterszakon.