30 évvel ezelőtt, 1992. február 6-án a Németországi Szövetségi Köztársaság és az akkori Magyar Köztársaság kormányának képviselői Budapesten aláírták a baráti együttműködésről és európai partnerségről szóló szerződést. E megállapodás aláírásával mindkét állam elkötelezte magát amellett, hogy a „különleges kapcsolatoknak megfelelő szoros baráti együttműködésre törekszenek”. Ez a szerződés a mai napig az országaink közötti kétoldalú kapcsolatok alapját képezi.

A magyar–német barátság eme mérföldkövének és a nemzeteinket évszázadok óta összekötő közös örökségünk megünneplésére a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézete az Európai Együttműködésért szeretettel meghívja Önt a Magyar-Német Barátsági Szerződés 30. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségre

Dr. Matthias RÖßLER

Szászországi tartományi parlamentelnök,

valamint

Dr. GULYÁS Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint
a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi tagja

részvételével.

30 éves Magyar-Német Barátsági Szerződés - Jubileumi Ünnepség

2022. február 14., hétfő 18.00 óra

Magyar Nemzeti Múzeum
(1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

Magyar–német szinkrontolmácsolás

A programot IDE KATTINTVA tudja letölteni.

Az eseményen való részvétel csak személyes meghívóval és regisztrációval lehetséges, amelyet 2022. február 7-ig a személyes meghívóban található linken tehet meg. A koronavírus-járványra való tekintettel csak korlátozott számú regisztráció tudunk fogadni.

A rendezvényt online közvetítjük az MNI facebook oldalán, amely a LINKRE kattintva érhető el.

Az eseményen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videofelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.