A híres Semmelweis Egyetem története több mint 250 évvel ezelőtt kezdődött és most, 2023-ban különleges jubileumot ünnepel, mégpedig a német nyelvű orvosképzés 40. évfordulóját, amelynek köszönhetően már több ezer német orvos szerezte meg Budapesten diplomájának legalább egy részét. Hogyan jött létre ez az egyedülálló lehetőség és eredmény? Hogyan járul ez hozzá Magyarország és Németország baráti kapcsolataihoz, és szolgálhat-e modellként a tudományos oktatás és együttműködés számára más területeken is?

Ezen kérdések közös megvitatására a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért és a Német-Magyar Társaság a Németországi Szövetségi Köztársaságban e.V. pódiumbeszélgetéssel egybekötött előadást szervez

40 éves a német nyelvű orvosképzés Magyarországon - Egy sikertörténet mérlege és perspektívái

címmel

Prof. Dr. Alpár Alán
a Semmelweis Egyetem nemzetközi képzésekért felelős rektorhelyettes

részvételével.

 

2023. november 23. (csütörtök) |18.00 óra

MCC Scruton Kávézó | 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk. Az eseményen való részvétel ingyenes, de személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött. A regisztráció 2023. november 20-ig lehetséges ezen a linken.

 

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.