A Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért büszkén mutatja be a „Beiträge zur deutsch-ungarischen Verständigung” címet viselő sorozat első kötetét. A sorozat célja, hogy olyan rendszeres publikációs platformot teremtsen, amely magyar szemszögből hozza közelebb az érdeklődő német nyelvű olvasóközönséghez a fontos kétoldalú kérdéseket, valamint folytassa a Németország és Magyarország közötti hídépítést.
 
A sorozat első, „Ungarn ist anders” című kötete Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatójának 2021 és 2023 között megjelent, válogatott esszéit gyűjti össze, melyek a magyar történelemtől kezdve, a Németország- és Magyarország-képek aktuális diskurzusain át, Magyarország Európában betöltött szerepéig terjednek.
 
A közelgő európai parlamenti választások és Magyarország EU Tanácsának soros elnöksége kapcsán Bauer lehetőséget kínál az olvasóközönségnek arra, hogy részletesebben is megismerje a két ország közötti kapcsolatok ellentmondásait és azok sajátosságait.

A Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért évnyitó keretében mutatja be a könyvet:
 
Ungarn ist anders – Beiträge zur deutsch-ungarischen Verständigung
 évnyitó és könyvbemutató
 
Bauer Bence
a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, a könyv szerzője
 
és
 
Prof. Dr. Frank-Lothar Kroll
a Chemnitzi Műszaki Egyetem 19. és 20. századi európai történelem professzora, a könyv szerkesztője és a Magyar-Német Intézet vendégoktatója
 
2024. február 5. (hétfő) | 17.00 óra
MCC Scruton Kávézó | 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.
 
A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk. Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amelyet 2024. február 4-ig ezen a linken tehet meg.

A könyv a helyszínen megvásárolható.

 

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyeket nyilvánosságra hozhat. A regisztrációval és az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.