Napjaink legégetőbb válsága a szomszédban zajlik. Az orosz-ukrán háború gazdasági hatásain keresztül rányomja a bélyegét mindennapi életünkre. De mi vár minket az alagút végén? Mit tehetünk jövőnk érdekében? A 2022. szeptember 30. és október 1. között megrendezett MCC Budapest Summit neves hazai és külföldi előadói e kérdéskört járják majd körül.

Az MCC legnagyobb nemzetközi konferenciáján a háború gazdasági következményeiről értekeznek a legnevesebb hazai és külföldi szakemberek.

A földgáz ára a háború kitörése után többszörösére, a 2020. május végén látott áraknak pedig százszorosára emelkedett. Az áram ára a legtöbb európai országban közel tízszerese a két évvel ezelőttinek. Az élelmiszerárak növekedése még soha nem volt ilyen drámai mértékű az Európai Unióban. Az Európai Központi Bank becslései szerint az Eurozóna GDP-je akár 1 százalékot is csökkenhet a katonai konfliktus miatt. A konkrét katonai cselekményeket leszámítva Európa lényegében minden hatását érzi a szomszédjában dúló harcoknak.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Summit rendezvény második napján vehetnek részt az érdeklődők a Magyar–Német Intézet (MNI) „Lehetséges kiutak a válságból” című panelbeszélgetésén.

A beszélgetés résztvevői gazdasági szempontból járják körbe a témák, de kitérnek majd a gazdaságot érintő változások társadalmi következményeinek kezelésére is. Középpontban a németországi válsághelyzet okozta változások és a már megtett lépések ismertetése áll. Mindemellett a panelbeszélgetés célja, hogy felvázolja azokat a megoldási javaslatokat, amelyek a cégek életében az őszi-téli szezonban hivatottak kezelni a válsághelyzetet.

A panelbeszélgetés résztvevői:

Dr. Thomas NARBESHUBER alelnök, BASF Közép- és Délkelet-Európa

Prof. Dr. Fritz SÖLLNER tanszékvezető, Ilmenaui Műszaki Egyetem

Dr. Marie-Theres THIELL ügyvezető-igazgató, DialogUngarn, korábbi ügyvezető-igazgató, ELMŰ/ÉMÁSZ Hungary

Moderátor: Dr. BAUER Bence igazgató, Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért

 

Az eseményen való megjelenés előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát az ITT elérhető linkre kattintva, a regisztrációs lap kitöltésével jelezze. 

További információ az MCC hivatalos honlapján és Facebook oldalán.