Választási est és élő közvetítés a Magyar-Német Intézetben. Az eseményre 2021. szeptember 26-án (vasárnap), 16.30 órai kezdettel kerül sor a Mathias Corvinus Collegiumban . FIGYELEM! A nagy érdeklődésre való tekintettel további jelentkezéseket nincs lehetőségünk elfogadni. Megértésüket köszönjük!

Itt az idő szavazni!

Választási est és élő közvetítés a Magyar-Német Intézetben

2021. szeptember 26., vasárnap, 16.30 órától

Helyszín: Mathias Corvinus Collegium, 1113 Budapest, Tas vezér u. 3. (volt Flamenco Hotel)

A 2021-es Bundestag-választás során a 20. német szövetségi parlament képviselőit választják meg a német állampolgárok. Szeptember 26-án azonban nemcsak új parlamentet választanak. Angela Merkel, aki 2005 óta Németország első női kancellárja 16 év után nem indul újra a választáson.  Tizennyolc évig, 2018-ig vezette a CDU-t. Az euróválság, a klímavédelem, a fukusimai katasztrófa után az atomerőművek leállítása, a menekültkérdés és a koronaválság alakította kancellárságát.

Az este folyamán a szövetségi parlament új összetétele mellett az is kiderül, hogy a három jelölt közül – Armin Laschet (CDU), Olaf Scholz (SPD), Annalena Baerbock (Zöldek) – közül ki lesz Angela Merkel utódja. A rendezvényen először a Bundestag-választással kapcsolatos várakozásokról beszélgetünk, majd közösen megnézzük az élő választási közvetítést. A választási eredmények kihirdetése után egy panelbeszélgetés következik A választási eredmények rövid elemzése címmel. Ezt követően A választási eredmények hatása Kelet- és Közép-Európára kerül megvitatásra.

 

REGISZTRÁCIÓ:

Az eseményen való részvétel csak személyes meghívóval és regisztrációval lehetséges. A jelentkezéseket szeptember 24., péntek 12.00 óráig várjuk erre a linkre kattintva.

 

További információ:

Az esemény során magyar–német szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Az eseményen védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Az eseményen kép-, hang- és videofelvételek készülnek, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel beleegyezését adja ehhez.