Napjainkban számtalan veszély leselkedik a demokráciákra. Az Ukrajnában zajló háború újra rávilágított, hogy a háború Európában sem a múlté és az autoriter rezsimek eszközök széles palettáját vetik be a demokratikus államok befolyásolására, legyen szó információs hadviselésről, vagy éppen álhír-kampányokról.

Ugyanakkor egyre gyakoribb, hogy a nyugati demokráciákat fenyegető veszélyek nem kívülről, hanem a saját országhatáraikon belülről érkeznek. Gondoljuk csak azokra a klímaaktivistákra, akik a magántulajdon megszüntetését követelik és egyfajta klímadiktatúra létrehozását szorgalmazzák.

Peter Nitschke, a Vechta Egyetem professzora Németország példáján keresztül mutatja be, hogyan válhatnak radikális társadalmi mozgalmak és aktivisták a közvélemény és a média befolyásolóivá és a demokrácia ellenségeivé.

Előadó: Prof. Dr. Peter Nitschke- Politológus és a Vechtai Egyetem professzora

Moderátor: Prof. Dr. Frank-Lothar Kroll- a 19. és 20. századi európai történelem professzora a Chemnitzi Műszaki Egyetemen

Helyszín: MCC Debrecen, 4025 Debrecen, Piac u. 11-15.

Az előadás német nyelven zajlik, tolmácskészüléket biztosítunk.Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/a-szolasszabadsag-halala-politik