A Mathias Corvinus Collegium 2022. július 28-30 között idén is megrendezi egyedülálló szakmai és zenei fesztiválját, az MCC Fesztet, melyen hazai sztárzenekarok, neves nemzetközi és hazai szakmai előadók, valamint interaktív programok is várják azérdeklődőket. A háromnapos rendezvénynek Magyarország egyik legszebb történelmi városa, Esztergom ad otthont.

A Fesztivál keretében a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért különböző német vonatkozású programokkal várja Önt és kedves családját:

Pódiumbeszélgetés: Germany in 2022 - politics, media and public life in a turmoil
Időpont: 2022. július 30. 17:00
Helyszín: Esztergom - Katona István utcai "Katona Színpad"
Angol nyelvű pódiumbeszélgetésünkön Németországból érkezett szakértőink osztják meg a közönséggel milyen politikai, társadalmi és gazdasági kihívásokkal szembesül Németország 2022-ben. Meghívott szakértőink Roland Tichy a Tichys Einblick politikai magazin kiadója, Dr. Saskia Ludwig a Brandenburgi Tartományi Parlament tagja, valamint Dr. Peter Hefele a Wilfried Martens Centre for European Studies politikai igazgatója.

Német emlékek Esztergomban - városi séta idegenvezetéssel
Időpont: 2022. július 30. (szombat) 15:00
Helyszín: Esztergom - Kis-Duna sétány ("Edu-sétány") - Magyar-Német Kapcsolatok Sátra
Sétatérképünk és idegenvezetőink segítségével felfedezhetik Esztergom látványosságait és rejtett szegleteit és mindeközben pedig a magyarországi németség történetével is megismerkedhetnek.A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet megtehet előzetesen az alábbi linken vagy szabad helyek függvényében feliratkozhat közvetlenül Intézetünk sátránál is a fesztiválon.

Magyar-Német Kapcsolatok Sátra
Időpont: 2022. július 28-30., naponta 10-18 óra között
Helyszín: Esztergom - Kis-Duna sétány ("Edu-sétány")
Sátrunkban munkatársaink német kvízzel, interaktív fotósarokkal, játékokkal és ösztöndíj-tanácsadással várják az érdeklődőket a fesztivál mindhárom napján.

A programról bővebb információkat az MCC Feszt hivatalos honlapján olvashat.