A Magyar-Német Intézet az Európai Együtttműködésért és a Német Szövetségi Köztársaság Magyar-Német Társasága idén harmadik alkalommal szervezi meg közös nyári egyetemét, amelynek fókuszában a magyar-német kapcsolatok jövője áll.

A nyári egyetem 2024. augusztus 13-17. között Révfülöpön, a Mathias Corvinus Collégium Cholnoky Jenő Ifjúsági Kikötő és Diáktáborában kerül megrendezésre. A programra elsősorban olyan 18 és 30 év közötti fiatal felnőttek jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a magyar-német kapcsolatok iránt, valamint aktív, tárgyalóképes német nyelvtudással rendelkeznek.

A programban interaktív workshopok és előadások, valamint a magyar-német kapcsolatokról szóló szakértői beszélgetések szerepelnek majd összeurópai kontextusban. A szeminárium nyelve német lesz. A szakmai programok mellett természetesen a közösségi programok sem maradhatnak el. Konferenciánk helyszíne közvetlenül a Balaton partján található, így bőven lesz lehetőség vitorlázásra, fürdőzésre és kirándulásra a Balaton partján.

Jelentkezés: Mivel a résztvevők száma korlátozott, kérjük, hogy önéletrajzodat egy rövid motivációs levéllel kiegészítve legkésőbb 2024. június 9-ig küldd el a fodor.kinga(at)mcc.hu címre.

A nyári egyetemen való részvétel ingyenes, azonban az oda- és visszautazás költségeit a résztvevőknek maguknak kell fedezniük.