A Jakob Bleyer Heimatmuseum és a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért tisztelettel meghívják Önt 2024. április 11. és 13. között megrendezésre kerülő közös szakmai konferenciájukra "Brückenbauer - Grenz- und zeitüberschreitende Minderheitenfragen am Beispiel der deutschen Minderheit" címmel.

Program:

Időpont: 2024. április 11. (csütörtök) | 15.00 - 16.45 óra között
Helyszín: Mathias Corvinus Collegium, 1113 Budapest, Tas vezér utca 3.

Köszöntő és előadás többek között Oliver Schenk (Szász Állami Kancellária vezetője), Dr. Jens Baumann (Szászország kitelepítettjeiért és késői áttelepültjeiért felelős biztos), Dr. Bauer Bence (Magyar-Német Intézet igazgatója), Prof. Dr. Frank-Lothar Kroll (Chemnitzi Műszaki Egyetem professzora) közreműködésével, illetve Katharina Martin-Virolainen irodalmi programjával, és Oleg von Riesen zenei kíséretével.

Időpont: Április 13. (szombat) | 9.00 - 13.30 óra között
Helyszín: Jakob Bleyer Helytörténeti Gyűjtemény, 2040 Budaörs, Budapesti út 47.

Dr. Bank Barbara és Dr. Eiler Ferenc előadásai, ezt követően pódiumbeszélgetés a magyarországi német fiatalokkal a jövőt érintő lehetőségekről és kreatív munkájukról, ahol örömmel fogadjuk a közönség ötleteit is.

Részvételi szándékukat - a kiválasztott nap megjelölésével - kérjük, jelezzék a raab@ifa.de e-mail címen!

A konferencia nyelve német.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.