A föderalizmus, az értékkötődés és a gazdasági csoda mellett valószínűleg nincs még egy olyan vezérszó, amely a háború utáni Német Szövetségi Köztársaság sikeréhez és rendszeréhez olyan szorosan kapcsolódna, mint a szociális piacgazdaság. Ez a gazdasági modell összekapcsolja a szabad versenyt, a társadalmi egyensúlyt, és ma is a teljes pártspektrum egyesítő kapocsaként írható le.

Michael Hüther, a kölni IW Német Gazdaságkutató Intézet igazgatója nemrégiben egy saját könyvet szentelt a szociális piacgazdaságnak, amelyben azt páratlan német gazdasági rendként írta le. Hüther a szociális piacgazdaság, mint megbékélési eszme történetét követi végig a hiperinflációtól és a valutareformtól napjainkig. Kibogozza annak ideológiai és elméleti hátterét, megvitatja a modern kor kihívásait, és vet egy pillantást a jövőbe is.

 

A téma közös megvitatására a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért a Konrad-Adenauer-Stiftunggal közösen

Milyen jövő elé néz a szociális piacgazdaság?

címmel, pódiumbeszélgetéssel egybekötött előadást szervez

Prof. Dr. Michael Hüther

a kölni Német Gazdaságkutató Intézet (IW) igazgatójával.

 

2023. szeptember 21. (csütörtök) | 17.00 óra

Scruton MCC | 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

A rendezvény programja itt elérhető.

 

Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amelyet 2023. szeptember 18-ig ezen a linken tehet meg.

 

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.