2021. szeptember 26-án kerül sor Németországban a 20. szövetségi parlamenti választásra. Ebből az alkalomból kifolyólag a Mathias Corvinus Collegiumnál működő Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért meghívja Önt Prof. Dr. Werner J. Patzelt a Drezdai Műszaki Egyetem professzor emeritusa, leendő MCC Visiting Fellow Zoom előadására, amelynek témája Németország 2021-ben - Kitekintés a szövetségi parlamenti választásra.

2021. szeptember 26-án kerül sor Németországban a 20. szövetségi parlamenti választásra. Ebből az alkalomból kifolyólag a Mathias Corvinus Collegiumnál működő Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért meghívja Önt a neves politológus Prof. Dr. Werner J. Patzelt a Drezdai Műszaki Egyetem professzor emeritusa, leendő MCC Visiting Fellow Zoom előadására, amelynek témája Németország 2021-ben - Kitekintés a szövetségi parlamenti választásra. 

A rendezvényen szakértőink segítségével megvizsgáljuk az egyes pártok választási programját, a csúcs- és kancellárjelöltek személyét, valamint a választási joggal kapcsolatos aktuális kérdéseket. Felvázoljuk továbbá a lehetséges irányvonalakat Németország jövőbeli közép- és kelet-európai politikája tekintetében.

2021. április 27. kedden, 17.00 órától

Program

16.45                  Virtuális terem megnyitása

17.00                  Köszöntő és bevezető

                           Dr. BAUER Bence LL.M.

                           A Mathias Corvinus Collegiumnál működő Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért

                           igazgatója

17.10                  Előadás

                           Németország 2021-ben - Kitekintés a szövetségi parlamenti választásra

                Prof. Dr. Werner J. PATZELT

                A Drezdai Műszaki Egyetem professzor emeritusa, a Mathias Corvinus Collegium visiting fellow-ja

18.00       Kérdések és válaszok

18.30       Záró gondolatok

Regisztráció 2021. április 21-ig: https://forms.gle/fjPZ6K9ozbnbDotK6

Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videófelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.