Milyen hatással vannak a digitális kor vívmányai a véleménynyilvánítás szabadságára és milyen kihívásokkal szembesül az újságírói szakma? Erről is szó lesz a Mathias Corvinus Collegium által szervezett nemzetközi médiakonferencián, amelyet ismert hazai és külföldi szakemberek részvételével tartanak november 11-én, az MCC Tas vezér utcai központjában. A konferencia angol nyelven, német szakértők bevonásával zajlik, és minden érdeklődő számára nyitott.

Az egésznapos eseményen több szekcióban tárgyalják és vitatják meg a meghívott szakemberek a digitális média jelentette kihívásokat. Számos nemzetközileg is ismert, gyakorló újságíró fejti ki gondolatait olyan aktuális témákban, mint például a közösségi média szerepe a sajtóban, az újságírás kihívásai a digitális korban, az objektív újságírás jellemzői vagy a média kiadó cégek helyzete a digitalizációban.  A többségében külföldi résztvevők között van például Ed West szerző, újságíró és blogger, az UnHerd szerkesztőhelyettese, Matyas Zrno, a CNN Prima News munkatársa, Alexandre del Vecchio, a LeFigaro publicistája és Julius Krein, az American Affairs politikatudományi folyóirat társalapítója, szerkesztője.
 
Különösen érdekesnek ígérkezik a kapuőröktől a kapunyitókig című szekció munkája, amelyben arról is szó lesz, hogy mennyire határozzák meg manapság a média kapuőrei, a hírszerkesztők, hogy milyen megvilágításba kerülnek a közéleti témák az egyes sajtóorgánumokban. Ebben a szekcióban a többi között Ralf Schuler Németország egyik legbefolyásosabb újságírója, a BILD-Zeitung berlini parlamenti irodavezetője is kifejti majd gondolatait.
 

Az esemény sajtónyilvános, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linken tehet meg november 7-ig:  

https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-conference-on-the-freedom-of-expression-in-the-digital-age-registration

További kérdés esetén, kérjük lépjen kapcsolatba a konferencia szervezőivel az mcc_international@mcc.hu címen.