Birgit Kelle német szerző 2022. március 9 és 11 között Magyarországra utazott, hogy a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kiadója által lefordított és kiadott „Genderkomédia – Hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon?“ című könyvét az MCC Magyar-Német Intézetével közösen különböző helyszíneken bemutassa.

Látogatása az MCC pécsi oktatási központjában tartott bemutatóval indult. A rendezvényt Pónusz Róbert, az ottani központ vezetője nyitotta meg. Birgit Kelle szabadúszó újságíróként és publicistaként dolgozik és évek óta részt vesz a nemek közötti egyenlőségről szóló vitában. Személyesen akkor került kapcsolatba a feminizmus témájával, amikor első gyermeke születése után úgy döntött, hogy otthon marad. Akkoriban feltette magának a kérdést, hogy a feministák miért nem a nők, hanem csak a nemek politikáját folytatják. Véleménye szerint a probléma ott kezdődik, hogy a "gendering" kifejezés túl sok érdekeltséget takar - ráadásul különbséget kell tenni a biológiai nem és a fogalom szociológiai értelmezése között. A biológiai nem egyre inkább háttérbe szorul, miközben az érzésnek kellene a nemi hovatartozás meghatározó tényezőjének lenni.

A bemutatót követő interjú során, amelyet Fodor Kinga és Schlegl Kristóf, az MCC Magyar-Német Intézetének munkatársai, vezettek felmerült a könyv magyarországi relevanciájának témája. Birgit Kelle szerint a gendering Európa-szerte egyre nagyobb jelentőségű lesz, így a közeljövőben Magyarország is szembesülni fog azzal, hogy milyen mértékben kell a témának helyet kapnia a társadalomban. A nemzeti jogszabályokat nem szabadna túlságosan alávetni a nagy mértékű nemzetközi befolyásnak.

Másnap este a budapesti MCC Scruton kávézójában került sor a könyvbemutatóra. Kálnoky Boris, az MCC Média Iskolájának vezetője bevezető szavakkal szólt a mintegy 50 résztvevő vendéghez. A szerző felvetette a kérdést, hogy a hivatalosan feminista nemi politika egyáltalán a nők javát szolgálja-e; a biológiai férfiak a női börtönökben és a női sportban a transz nők miatt egyre inkább bekövetkező változások csak néhány példa a felsoroltak közül. Kelle a nemek közötti vitát általában véve luxusproblémának tartja, és a jelenlegi ukrajnai konfliktust hozta fel példaként: "Amikor az első tank jön, csak két nem lesz.“

Végül, de nem utolsósorban a Német-Magyar Intézet munkatársai Birgit Kellével Győrbe utaztak. Miután Fekete Dávid, a győri MCC vezetője köszöntötte a résztvevőket, Dr. Bauer Bence vezette a beszélgetést az újságíróval. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a nemek közötti egyenlőség kérdése az, amelyben a legnagyobb az egység a jelenlegi kormányban. Ráadásul a genderlobbi már az óvodákban és az iskolákban is bevezeti elméleteit. A gyermekekben így kialakuló bizonytalanság az identitás elvesztéséhez és a családok instabilitásához vezethet.

A vendégek aktívan éltek a lehetőséggel, hogy a rendezvényeket követő fogadáson személyesen beszélgethessenek Birgit Kelle-vel.