Nagy örömünkre szolgál, hogy 2021 őszén a Magyar-Német Intézetnél üdvözölhetjük Prof. Dr. Werner Patzeltet, a Drezdai Műszaki Egyetem professzor emeritusát, aki szeptember 16-tól egy német politikáról szóló angol nyelvű kurzust kínál az MCC-s diákok számára. Patzelt professzor igazi nagyágyúnak számít a német politológia terén, teltházas előadásain közérthetően és izgalmasan beszél a német politikai rendszer kulcskérdéseiről.

Németország, mint az Európai Unió legerősebb gazdasága és legnépesebb országa, kétségkívül meghatározója az uniós politika irányvonalainak. De Németország már közel sem ugyanaz az ország, amilyennek az elmúlt évtizedekben megismerhettük: társadalma, pártrendszere és külpolitikai szerepe dinamikusan változik. A German politics c. szeminárium elsősorban azoknak a hallgatóknak szól, akik a nemzetközi kapcsolatok és a német politika iránt érdeklődnek és szeretnék megérteni milyen intézmények és folyamatok játszanak szerepet a német politikai döntéshozásban.

Werner J. Patzelt 1991 és 2019 között a Drezdai Műszaki Egyetem Összehasonlító Politológia Tanszékén oktatott. Oktatási és kutatási tevékenysége többek között a politikai rendszerek összehasonlító elemzésére, a parlamentarizmusra, a politikai kommunikációra, a politikai intézmények összehasonlító történeti elemzésére és a politikatudomány elméleti modelljeire terjed ki. Saját politikai blogot ír, valamint számos európai médiumnak nyilatkozik közpolitikai kérdésekben.

Gyertek, gondolkodjunk együtt a német politika irányvonalairól! Patzelt professzor kurzusa csütörtökönként 16.30-18.00 óra között az MCC új épületének földszinti, Bakócz Tamás termében kerül megrendezésre.

Jelentkezés és további információ a TAR rendszeren keresztül vagy a kfodor(a)mcc.hu e-mail címen.