Németország legnépesebb és gazdaságilag legerősebb tartománya, Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) május 15-én új tartományi parlamentet választ. Bár idén négy különböző tartományban lesznek parlamenti választások, szövetségi politikai szempontból egyértelműen ez a legjelentősebb, többek között azért is, mert jelenleg NRW az egyetlen tartomány, amelyben az ún. polgári fekete–sárga (CDU, FDP) koalíció kormányoz.

Ennek fényében több kérdés is felmerül: Melyik párt lesz a legerősebb, amely majd a miniszterelnököt adhatja? Milyen kormánykoalíció fogja a jövőben kormányozni az egyik legfontosabb tartományt, illetve milyen jelentőséggel bír az észak-Rajna-vesztfáliai tartományi választás a szövetségi politika szempontjából?

Hogy ezekre a kérdésekre választ kaphassunk, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért élő közvetítéssel egybekötött választási eredményvárót szervez, amelynek keretében szakértőink kommentálják az aktuális eredményeket.

A pódiumbeszélgetés résztvevői:

Prof. Dr. Ellen BOS a Budapesti Andrássy Egyetem Rektorhelyettese

Prof. em. Dr. Werner J. PATZELT a Drezdai Műszaki Egyetem professzor emeritusza és MCC Visiting Fellow

Michael WINZER a Konrad-Adenauer-Stiftung magyarországi képviseletvezetője

Moderál: Dr. Piotr KOCYBA a Chemnitzi Műszaki Egyetem Európa Intézetének kutatási asszisztense

Időpont: 2022. május 15., vasárnap

Helyszín: Scruton Feneketlen-tó (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.)

A regisztrációhoz kattintson 2022. május 10-ig IDE.

Az est programját INNEN tudja letölteni.

Az esemény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Részvétel kizárólag személyes meghívással és regisztrációval lehetséges.

Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videófelvételek készülhetnek, amelyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.