A Mathias Corvinus Collegium 2023. július 27-29. között idén is megrendezi egyedülálló szakmai és zenei fesztiválját, az MCC Fesztet, melyen hazai sztárzenekarok, neves nemzetközi és hazai szakmai előadók, valamint interaktív programok is várják azérdeklődőket. A háromnapos rendezvénynek Magyarország egyik legszebb történelmi városa, Esztergom ad otthont.

A Fesztivál keretében a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért különböző német vonatkozású programokkal várja Önt és kedves családját:

Pódiumbeszélgetés: Germany from first hand: migration, society, politics
Időpont: 2023. július 28. (péntek) 13.15 - 14.15
Helyszín: Esztergom - Katona István utcai "Katona Színpad"

Angol nyelvű pódiumbeszélgetésünkön Németországból érkezett szakértőink osztják meg a közönséggel milyen politikai, társadalmi és gazdasági kihívásokkal szembesül Németország 2023-ban. Meghívott szakértőink Dr. Susanne Schröter, a frankfurti Goethe Egyetem professzora, Dr. Michael Sommer, az oldenburgi Carl von Ossietzky Egyetem professzora, valamint Dr. Oliver W. Lembcke, a bochumi Ruhr Egyetem professzora.

Sebastian Kurz: A világ 2023-ban: Váratlan dolgokra számítva
Időpont: 2023. július 28. (péntek) 16.15 - 17.00
Helyszín: Esztergom - MOL Nagyszínpad

Sebastian Kurz, Ausztria történetének legfiatalabb kancellárja osztja meg nézeteit és elképzeléseit a várható fejleményekről és kihívásokról, amelyekre a következő években számíthatunk. A politikai és gazdasági helyzettől kezdve a technológia és az innováció szerepéig ez a beszélgetés a világunkat alakító legfontosabb trendek és erők izgalmas feltárása.

Német emlékek Esztergomban - városi séta idegenvezetéssel
Időpont: 2023. július 29. (szombat) 10:00 - 12.00
Helyszín: Esztergom - Kis-Duna sétány ("Edu-sétány") - Magyar-Német Kapcsolatok Sátra

Sétatérképünk és idegenvezetőink segítségével felfedezhetik Esztergom látványosságait és rejtett szegleteit és mindeközben pedig a magyarországi németség történetével is megismerkedhetnek.A sétán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet megtehet előzetesen az alábbi linken vagy szabad helyek függvényében feliratkozhat közvetlenül Intézetünk sátránál is a fesztiválon.

Auf zum Tanz - Sváb Táncház
Időpont: 2023. július 29. (szombat), 16.30 - 17.30
Helyszín: Esztergom - Folk sátor

Auf zum Tanz! - azaz Táncra fel! Ennek a mottónak a jegyében szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, táncolni vágyót sváb táncházunkba. Ha mindig is többet szeretett volna megtudni a Magyarországon élő német közösségekről és a sváb kultúráról vagy csak szeretne jó társaságban, tánctanulással és sváb élőzenével tölteni egy délutánt, akkor itt a helye!

Magyar-Német Kapcsolatok Sátra
Időpont: 2023. július 27-29., naponta 10-18 óra között
Helyszín: Esztergom - Kis-Duna sétány ("Edu-sétány")

Sátrunkban munkatársaink német kvízzel, interaktív fotósarokkal várják érdeklődőket a fesztivál mindhárom napján, valamint július 27-én és 28-án 10.00-12.30, valamint 14.00-16.30 között kékfestő táskakészítő workshopot szervezünk.

A programról bővebb információkat az MCC Feszt hivatalos honlapján olvashat.