A Páneurópai Piknik fontos szerepe és kivételes szimbolikája megkérdőjelezhetetlen a rendszerváltoztatás és hidegháború során kettészakított kontinensünk újraegyesítése felé vezető történelmi folyamatokban. A Sopron környéki események máig meghatározó hatást gyakoroltak a magyar-német kapcsolatok közelmúltbéli alakulására. Mindazonáltal a kiindulási pontot jelentő debreceni találkozó nélkül nem kerülhetett volna sor a minden várakozást felülmúló Páneurópai Piknik megrendezésre sem.

Ezen kulcsfontosságú esemény – Habsburg Ottó debreceni előadásának 35. évfordulója alkalmából – a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért és a Habsburg Ottó Alapítvány nemzetközi konferenciát szervez:

 

Minden itt kezdődött

Debrecen – Sopron – Berlin

 

2024. június 20. (csütörtök) | 17.00 óra

MCC Debreceni képzési központ | 4025 Debrecen, Piac u. 11-15.

 

A rendezvény nyelve magyar és német. Szinkrontolmácsolást német és magyar nyelvre korlátozott számban biztosítunk.

 

Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amelyet 2024. június 18-ig ezen a linken tehet meg.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.