Németország 33 évvel a békés és szabad újraegyesítés után még mindig széttagolt. A volt NDK területén élő németek bizonyos dolgokat másképp látnak, mint a régi Szövetségi Köztársaság területén élők. Németországban nagyon ellentétes, egymásnak ellentmondó attitűdök uralkodnak például Európa, a migráció, a koronavírus és az orosz-ukrán háború témájában. Németország akkor is megosztott, amikor Magyarországról van szó: egyesek számára Magyarország a vágyakozás helye, ahol egy olyan politikai iránnyal találkoznak, amelyet szívesen látnának a saját országukban és egész Európában, illetve egy olyan országot látnak, ahová akár ki is vándorolnának. Mások számára Magyarország testesíti meg mindazt a hagyományos és konzervatív-polgári gondolkodást, amiről sokan azt hiszik, már a múlté.

Ezen kérdések német perspektívából történő közös megvitatására a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért szeretettel meghívja Önt a

 

Németország, egy megosztott ország?

című előadásra és pódiumbeszélgetésre

 

Hermann Binkert
az INSA-CONSULERE közvélemény-kutató intézet alapítójával és ügyvezető tulajdonosával.

2023. július 5. (szerda) | 17.00 óra

Scruton MCC

(1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.)

 

A rendezvény programja itt található. 

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amely 2023. július 3-ig az alábbi linken lehetséges. 

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyeket nyilvánosságra hozhat. A regisztrációval és az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.