Az elmúlt évek globális folyamatai egy sor politikai, gazdasági és társadalmi kihívás elé állította Európa államait, amelyek megválaszolásával az Európai Unió a mai napig többségében adós maradt. Egyidejűleg pedig a politikai diskurzus beszűkülése, az egyoldalúan követett érdekek, valamint a valóságtól való egyszerű elrugaszkodás háttérbe szorította a problémamegoldáshoz szükséges racionális és kritikára nyitott gondolkodást

Hogyan változtatták az egyre bővülő szabadság- és egyenlőségi jogok, a társadalmi stabilitás, továbbá a nagy konfliktusoktól való kényelmes távolság az Európai Uniót a politikai romantika szigetévé? Hogyan tehet Európa, azon belül is az erkölcsi vezető szerepet magáénak valló Németország, kísérletet ezen állapot feloldására és tényleges megoldására? Prof. Dr. Matthias Herdegen, Németország egyik vezető jogi szaktekintélye, aki legújabb írásásaiban ezen kérdéskörök politikai és jogi vetületét járja körbe, ezen kérdésekre keresi a válaszokat.

 

Herdegen magyarországi látogatása alkalmából a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért szeretettel meghívja Önt a fenti témák megvitatására a

 

Tektonikus elmozdulások a világrendben:

megújult felelősségvállalás az Európai Unió számára?

című előadásra és pódiumbeszélgetésre

 

Prof. Dr. Matthias Herdegen
a Bonni Egyetem Nemzetközi Jogi Intézetének és Közjogi Intézetének igazgatójával.

 

2023. május 4., csütörtök, 17.00 óra

Mathias Corvinus Collegium – Scruton Kávézó

(1113 Budapest, Tas vezér uca 3-7.)

 

A rendezvény nyelve német,

német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

Regisztráció 2023. május 2-ig ezen a linken lehetséges.

 

Az eseményen kép-, hang- és videofelvételek készülnek, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.

 

Ezt a meghívót a Német-Magyar Európai Együttműködési Intézetnek megadott elérhetőségei alapján kapja meg. Amennyiben azt szeretné, hogy adatait a jövőben töröljük és/vagy ne küldjünk további értesítéseket, kérjük, küldjön egy informális e-mailt a mni@mcc.hu címre.