Németországban az elmúlt években eltolódtak a szólásszabadság határai. A túlzott politikai korrektség, a véleményszabadság korlátozása, valamint azoknak diszkreditálása, akik az európai mainstream ellenében pórbálnak gondolkodni és cselekedni, a nyilvános vitákban is tetten érhető. A viták gyakran ideológiai jellegűek, ahelyett, hogy valós megoldásokat kínálnának a polgárok problémáira. Ennek oka lehet, hogy sok állampolgár megítélése szerint a német média jelentős reprezentációs hiányosságokat mutat.

 

Hogyan érvényesül a média véleményformáló ereje és a politikai hatalom közötti kölcsönhatás Németországban? Milyen hatással van demokráciánk alapjaira, ha a morál győzedelmeskedik az érvek felett?

 

E kérdések tekintetében különös öröm számunkra, hogy meghívhatjuk Önt

Prof. Dr. Andreas ANTER

az Erfurti Egyetem politikai képzésért felelős professzora

és

Prof. Dr. Dieter SCHÖNECKER

a Siegeni Egyetem gyakorlati filozófia professzora

előadására és pódiumbeszélgetésére "Véleményhatalom és Cancel Culture” címmel.

 

2023. október 5. (csütörtök) 17.00 óra

MCC Scruton | 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.
 

Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amelyet 2023.  október 3-ig ezen a linken tehet meg.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.

Ezt a meghívót a Magyar-Német Intézetnek az Európai Együttműködésért megadott elérhetőségei alapján kapja meg. Amennyiben azt szeretné, hogy adatait a jövőben töröljük és/vagy ne küldjünk további értesítéseket, kérjük, küldjön egy informális e-mailt a mni@mcc.hu címre.